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Löhnertz O.
(2022): Düngungsnormen und Bodenanlyse: eine kritische Bilanz. Obst- und Weinbau (2) S. 14 - 15.
Löhnertz O.
(2022): Terroir: Einflüsse des Bodens aus wissenschaftlicher Sicht. Obst- und Weinbau (2) S. 10 - 13.
Bou Nader K., Gomez E., Rauhut D., Patz C.-D., Jung R., Löhnertz O., Schultz H.R., Stoll M.
(2021): "Alte Reben" - Ein experimenteller Ansatz auf der Spur zur Qualitätsfrage. 978-3-8186-1181-1
Hendgen M.
(2021): Beeinflussung der Seneszenz bei Weinreben als Anpassungsstrategie an den Klimawandel. 978-3-934742-85-7
Hendgen M., Günther S., Schubert S., Löhnertz O.
(2021): Ethephon Activates the Transcription of Senescence-Associated Genes and Nitrogen Mobilization in Grapevine Leaves (Vitis vinifera cv. Riesling). Plants 10 (2) DOI: 10.3390/plants10020333
Hendgen M., Schubert S., Löhnertz O.
(2021): Ethephon-induced leaf senescence increases the concentration of yeast-assimilable nitrogen in grape must (Vitis vinifera cv. Riesling). Australian Journal of Grape and Wine Research 27 (4) S. 472 - 482. DOI: 10.1111/ajgw.12500
Krause B., Löhnertz O.
(2021): Hämostaseologie – Gerinnungsfaktor XIII. MTA-Dialog 22 (8) S. 621 - 625. DOI: 10.3238/MTADIALOG.2021.0621
Dries L., Hendgen M., Schnell S., Löhnertz O., Vortkamp A.
(2021): Rhizosphere engineering: Leading towards a sustainable viticulture?. OENO One 55 (2) S. 353 - 363. DOI: 10.20870/oeno-one.2021.55.2.4534
Dries L., Bussotti S., Pozzi C., Kunz R., Schnell S., Löhnertz O., Vortkamp A.
(2021): Rootstocks Shape Their Microbiome - Bacterial Communities in the Rhizosphere of Different Grapevine Rootstocks. Microorganisms 9 (4) DOI: 10.3390/microorganisms9040822
Schlering C., Zinkernagel J., Dietrich H., Frisch M, Schweiggert R.
(2020): Alterations in the Chemical Composition of Spinach (Spinacia oleracea L.) as Provoked by Season and Moderately Limited Water Supply in Open Field Cultivation. Horticulturae 6 (25) S. 1 - 23. DOI: 10.3390/horticulturae6020025
Schlering C, Schweiggert R, Dietrich H, Frisch M, Zinkernagel J
(2020): Effects of Moderately-Reduced Water Supply and Picking Time on the Chemical Composition of Pickling Cucumber (Cucumis sativus L.) in Open Field Cultivation. Agronomy 10 (8) S. 1 - 21. DOI: 10.3390/agronomy10081097
Friedel M., Hendgen M., Stoll M., Löhnertz O.
(2020): Performance of reflectance indices and of a handheld device for estimating in-field the nitrogen status of grapevine leaves. Australian Journal of Grape and Wine Research 26 (2) S. 110 - 120. DOI: 10.1111/ajgw.12424
Hendgen M., Döring J., Stöhrer V., Schulze F., Lehnart R., Kauer R.
(2020): Spatial Differentiation of Physical and Chemical Soil Parameters under Integrated, Organic, and Biodynamic Viticulture. Plants 9 S. 1 - 15. DOI: 10.3390/plants9101361
Di Giacinto S., Friedel M., Poll C., Döring J., Kunz R., Kauer R.
(2020): Vineyard management system affects soil microbiological properties. OENO One 54 (1) S. 131 - 143. DOI: 10.20870/oeno-one.2020.54.1.2578
Schlering C., Dietrich H., Frisch M., Schreiner M., Schweiggert R.M., Will F., Zinkernagel J.
(2019): Chemical composition of field grown radish (Raphanus sativus L. var. sativus) as influenced by season and moderately reduced water supply. Journal of Applied Botany and Food Quality 95 S. 343 - 354. DOI: 10.5073/JABFQ.2019.092.046
Krause B., Löhnertz O.
(2019): Dried Blood Spots - Extraktion und Nachweis stoffwechselrelevanter Aminosäuren. MTA-Dialog 20 (3) S. 214 - 217. DOI: 10.3238/MTADIALOG.2019.0214
Bou Nader K., Stoll M., Rauhut D., Patz C.-D., Jung R., Löhnertz O., Schultz H.R., Hilbert G., Renaud C., Roby J.-P., Delrot S., Gomes E.
(2019): Examining the impact of grapevine age on vigour, productivity and berry tchnological ripeness. Wine and Viticulture Journal 34 (4) S. 46 - 54.
Bou Nader K., Stoll M., Rauhut D., Patz C.-D., Jung R., Löhnertz O., Schultz H.R., Hilbert G., Renaud C., Roby J.-P., Delrot S., Gomès E.
(2019): Impact of grapevine age on water status and productivity of Vitis vinifera L. cv. Riesling. European Journal of Agronomy 104 S. 1 - 12. DOI: 10.1016/j.eja.2018.12.009
Schmidt L., Löffler D., Langner F., Max J.F.J.
(2019): Wie beeinflusst verringerte Stickstoff-Zufuhr die Biomasse und wertgebende Inhaltsstoffe von Pfefferminze?. DOI: 10.5288/dgg-pr-ls-2019
Krause B., Löhnertz O.
(2018): Allo-Isoleucin – spezifischer Marker der Ahornsirupkrankheit (MSUD) Diagnostische Biomarker in der klassischen Aminosäureanalytik. MTA-Dialog 19 (7) S. 586 - 590. DOI: 10.3238/MTADIALOG.2018.0586
Schmidt L., Sorg S., Tittmann S., Max J., Zinkernagel J.
(2018): Do Extended Cultivation Periods and Reduced Nitrogen Supply Increase Root Yield and Anthocyanin Content of Purple Carrots?. Horticulturae 4 (7) S. 1 - 13. DOI: 10.3390/horticulturae4020007
Krause B., Löhnertz O.
(2018): Dried Blood Spots - Extraktion und Analyse von stoffwechselrelevanten Aminosäuren. De Gruyter S. eA72 - eA73. DOI: 10.1515/labmed-2018-0115
Hendgen M., Hoppe B., Doring J., Friedel M., Kauer R., Frisch M., Dahl A., Kellner H.
(2018): Effects of different management regimes on microbial biodiversity in vineyard soils. Scientific Reports 8 DOI: 10.1038/s41598-018-27743-0
Schlering C., Dietrich H., Zinkernagel J.
(2018): Einfluss einer reduzierten Wasserversorgung auf Inhaltsstoffe und Produktqualität von Feldgemüse. Berlin BHGL BHGL- Schriftenreihe 33 S. 40 - 40.
Lauer M., Koppel M., Zinkernagel J., Max J.
(2018): Elevated CO2 and nitrogen form alter physiological, morphological and biochemical characteristics of Raphanus sativus var. sativus. DGG-Proceedings 8 S. 1 - 5. DOI: 10.5288/dgg-pr-ml-2018
Weidlich E.W.A., von Gillhaussen P., Max J.F.J., Delory B.M., Jablonowski N.D., Rascher U., Temperton V.M.
(2018): Priority effects caused by plant order of arrival affect belowground productivity. Journal of Ecology early view DOI: 10.1111/1365-2745.12829
Zinkernagel J., Friedel M., Max J.
(2018): Remote sensing of canopy light interception and plant water deficit stress in greenhouse. Berlin BHGL BHGL- Schriftenreihe 33 S. 76 - 76.
Elvanidi A., Friedel M., Max J., Katsoulas N., Zinkernagel J.
(2018): Remote sensing of canopy light interception and plant water deficit stress under greenhouse conditions. DGG-Proceedings 8 S. 1 - 5. DOI: 10.5288/dgg-pr-ae-2018
Mutwiwa U.N., Tantau H.-J., Elsner B., Max J.F.J.
(2017): Effects of a Near Infra Red-Reflecting Greenhouse Roof Cover on Greenhouse Microclimate, Growth and Production of Tomato in the Tropics.. Agricultural Engineering International 19 (3) S. 70 - 79.
Bou Nader K., Stoll M., Rauhut D., Patz C.-D., Jung R., Loehnertz O., Hilbert G., Renaud C., Roby J.-P., Delrot S., Gomès E.
(2017): Impact Of Grapevine Age On Vigor And Berry Development = Impact De L’age De La Vigne Sur La Vigueur Et Sur Le Developpement De La Baie. S. 1 - 7.
Krause B., Löhnertz O.
(2017): Saccharopin und Pipecolinsäure. MTA-Dialog 18 (4) S. 316 - 321. DOI: 10.3238/MTADIALOG.2017.0316
Lackner S., Sinn J., Zimmermann M., Max J., Rudolph K.-U., Gerlach M., Nunner C.
(2017): Upgrading waste water treatment ponds to produce irrigation water in Namibia.. Gas- und Wasserfach.wasser, Abwasser (158) S. 82 - 85.
Max J.F.J., Schmidt L., Mutwiwa U.M., Kahlen K.
(2016): Effects of shoot pruning and inflorescence thinning on plant growth, yield and fruit quality of greenhouse tomatoes in a tropical climate. Journal of Agriculture and Rural Development in the Tropics and Subtropics 117 (1) S. 45 - 56.
Krause B., Löhnertz O.
(2016): Saccharopine and Pipecolic Acid in Laboratory Diagnostics. De Gruyter S. eA467 DOI: 10.1515/cclm-2016-0723
Inthachot M., Saehaeng S., Max J.F.J., Müller J., Spreer W.
(2015): Hydraulic ram pumps for irrigation in Northern Thailand. Agriculture and Agricultural Science Procedia (5) S. 107 - 114.
Berkelmann-Löhnertz B., Klärner S., Flemming B., Schwarz H.-P., Keicher R., Pfliehinger M., Löhnertz O.
(2015): Results of two consecutive years on mould prevention in viticulture by means of UV C application of vines (Vitis vinifera L.). EDP Sciences S. Art-Nr 01025 DOI: 10.1051/bioconf/20150501025
Kunz R., Löhnertz O.
(2015): Stickstoffdüngung: Menge im Verhältnis zu Effizienz. Der deutsche Weinbau 70 (3) S. 20 - 22.
Kunz R., Löhnertz O.
(2015): Wie viel Stickstoff braucht die Rebe? Untersuchungen zur Stickstoffdüngeeffizienz in Abhängigkeit von der Stickstoffmenge. Obstbau, Weinbau 52 (10) S. 292 - 294.
Krause B., Löhnertz O.
(2014): Analysis and Appearance of Physiological Amino Acids in Nature - From Serum to Vineyard Soil. De Gruyter S. eA196 DOI: 10.1515/cclm-2014-0863
Fanourakis D., Briese C., Max J., Kleinen S., Putz A., Fiorani F., Ulbrich A., Schurr U.
(2014): Rapid determination of leaf area and plant height by using light curtain arrays in four species with contrasting shoot architecture. Plant Methods 10 (9) S. 1 - 11. DOI: 10.1186/1746-4811-10-9
Kunz R., Löhnertz O.
(2014): Untersuchungen zur Stickstoffdüngeeffizienz an Reben. Oppenheim Dienstleistungszentrum Ländlicher Raum Rheinhessen-Nahe-Hunsrück S. 34 - 38.
Pfliehinger M., Klärner S., Löhnertz O., Berkelmann-Löhnertz B.
(2014): UV C-Applikation gegen Pilze & Nebenwirkungen. Der deutsche Weinbau 69 (14) S. 16 - 18.
Klärner S., Berkelmann-Löhnertz B., Flemming B., Pfliehinger M., Löhnertz O., Keicher R.
(2014): UV C-Bestrahlung von Reben. Obstbau, Weinbau 51 (1) S. 19 - 21.
Schmidt L., Kunz R., Zinkernagel J.
(2013): Are spectroscopic measurements suitable for non-invasive determination of nitrogen and anthocyanin concentrations in purple vegetables?. S. 46
Vortkamp A, Rossetto M., Vanzani P., Di Paolo M.L., Klärner S., Muno-Bender J., Schneider I., Schnell S., Rigo A., Rauhut D.
(2013): Characterization of Laccase activity of two strains of Botrytis cinerea. Journal of plant pathology 95 (1sub) S. S1.63 - S1.68.
Binner A., Smit I., Löhnertz O., Linsenmeier A., Großmann M., Treutter D.
(2013): Einfluss kellertechnischer Maßnahmen auf biogene Amine in Wein. Mitteilungen Klosterneuburg 63 (3) S. 139 - 158.
Berkelmann-Löhnertz B., Klärner S., Baus O., Herrmann G., Flemming B., Keicher R., Schwarz H.-P., Pfliehinger M., Löhnertz O.
(2013): Enhanced phytosanitary performance in the vineyard and physiological host responses induced by UV-C radiation. S. 75
Sringarm K., Max J., Saehang S., Spreer W., Kumpiro S., Müller J.
(2013): Protected Cultivation of Tomato to Enhance Plant Productivity and Reduce Pesticide Use. Göttingen Cuvillier S. 406
978-3-95404-498-6
Döring J., Stoll M., Kauer R., Löhnertz O., Schultz H.R.
(2013): Untersuchungen zu Auswirkungen und Ursachen, integrierter ökologischer und biodynamischer Bewirtschaftungsformen auf das vegetative und generative Wachstum der Rebe sowie die Trauben-, Most- und Weinqualität. Jahresbericht / Forschungsring des Deutschen Weinbaus bei der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft S. 24 - 25.
Klärner S., Berkelmann-Löhnertz B., Flemming B., Pfliehinger M., Löhnertz O., Keicher R.
(2013): UV C-Bestrahlung von Reben. Obst- und Weinbau 149 (21) S. 4 - 6.
Döring J.R., Kauer R., Meissner G., Stoll M., Löhnertz O., Frisch M.
(2013): Wüchsigkeit und physiologische Aktivität der Rebe in Abhängigkeit von verschiedenen weinbaulichen Bewirtschaftungssystemen. Köster Berlin S. 334 - 337.
978-3-89574-815-8
Max J., Reisinger G., Tantau H.-J., Hinken J., Hofmann T., Lambrecht S., von Elsner B., Ulbrich A., Schurr U.
(2012): Glass-Film-Combination: Opto-Physical Properties and Energy Saving Potential of a Novel Greenhouse Glazing Material. Natur und Recht 50 S. 298 - 307.
Max J., Schurr U., Tantau H.-J., Mutwiwa U.N., Hofmann T., Ulbrich A.
(2012): Greenhouse Cover Technology. Horticultural Reviews 40 S. 259 - 396. DOI: 10.1002/9781118351871.ch7
Döring J.R., Kauer R., Löhnertz O., Frisch M., Stoll M.
(2012): Impact of vineyard management strategies on vine vigour, photosynthesis and fruit quality. S. 33 - 36.
Berkelmann-Löhnertz B., Klärner S., Baus O., Herrmann G., Flemming B., Keicher R., Schwarz H.-P., Pfliehinger M., Löhnertz O.
(2012): Kupferreduzierung und Kupfersubstitution im Weinbau - zum Stand der Dinge aus Sicht der Forschung. S. 65 - 70.
Tantau H.-J., Hinken J., von Elsner B., Ulbrich A., Max J., Schurr U., Hofmann T., Reisinger G., Ulbrich A.
(2012): Solar Transmittance of Greenhouse Covering Materials. Leuven ISHS Acta Horticulturae 956 S. 441 - 448. DOI: 10.17660/ActaHortic.2012.956.51
978-90-6605-545-2
Döring J., Stoll M., Kauer R., Löhnertz O., Schultz H.R.
(2012): Untersuchungen zu Auswirkungen und Ursachen, integrierter ökologischer und biodynamischer Bewirtschaftungsformen auf das vegetative und generative Wachstum der Rebe sowie die Trauben-, Most- und Weinqualität. Jahresbericht / Forschungsring des Deutschen Weinbaus bei der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft S. 27 - 33.
Lehmann Y., Löhnertz O.
(2012): Untersuchungen zur Emission von Lachgas und anderen klimarelevanten Gasen im Weinbau in Abhängigkeit von der mineralischen Stickstoffdüngung und vom Bodenbewirtschaftungssystem. Jahresbericht / Forschungsring des Deutschen Weinbaus bei der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft S. 8 - 12.
Berkelmann-Löhnertz B., Klärner S., Herrmann G., Flemming B., Keicher R., Pfliehinger M., Löhnertz O.
(2012): UV-C-Bestrahlung der Laubwand und Traubenzone zur Reduzierung des Fungizideinsatzes im Weinbau. S. 373
Heine G., Max J., Führs H., Moran-Puente D.W., Heintz D., Horst W.J.
(2011): Effect of manganese on the resistance of tomato to Pseudocercospora fuligena. Journal of Plant Nutrition and Soil Science 174 (5) S. 827 - 836.
Döring J., Kauer R., Löhnertz O., Stoll M.
(2011): Einfluss verschiedener weinbaulicher Bewirtschaftungssysteme auf die photosynthetische Leistung der Rebe (Vitis vinifera ssp. Riesling). Berlin Köster S. 250 - 253.
9783895747779
Linsenmeier A., Löhnertz O., Lehnart R.
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