Helmut Dietrich

Prof. Dr. Helmut Dietrich

Organizational Unit(s): Department of Beverage Research
Professorship for Analysis & Technology of Plant-based Foods – Focus on Beverages
Postal Address:Von-Lade-Straße 1
D-65366 Geisenheim
Publications

Source: European Food Research and Technology 244 (10) S. 1741 - 1750. DOI: 10.1007/s00217-018-3086-4
Authors: Knebel, Thomas; Braun, Peter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 84 S. 134 - 139.
Authors: Dietrich H, Braun P, Will F

Source: Food Science and Technology 75 S. 335 - 343.
Authors: Jäckels N, Tenzer S, Meier M, Will F, Dietrich H, Decker H, Fronk P

Source: Fruit Processing 27 (1) S. 6 - 10.
Authors: Dietrich H, Will F

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 113 (9) S. 409 - 414.
Authors: Will F., Dietrich H.

Source: Flüssiges Obst 83 (1) S. 18 - 23.
Authors: Irmler B, Will F, Dietrich H, Kunz C

Source: European Food Research and Technology 242 S. 1883 - 1891. DOI: 10.1007/s00217-016-2688-y
Authors: Meier M., Jaeckels N., Tenzer S., Stoll M., Decker H., Fronk P., Dietrich H., Will F.

Source: Food Chemistry 200 S. 38 - 45.
Authors: Jaeckels N, Meier M, Dietrich H, Will F, Decker H, Fronk P

Source: Leuven Acta Horticulturae 1133 S. 291 - 297. DOI: 10.17660/ActaHortic.2016.1133.45
Authors: Zaar A, Dietrich H, Krüger E
ISBN: 978-94-6261-115-3

Source: Lebensmittelchemie 69 S. 121 - 121.
Authors: Meier M., Will F., Dietrich H.

Source: Das deutsche Weinmagazin (19) S. 36 - 38.
Authors: Sprenger S, Meylahn K, Zaar A, Dietrich H, Will F

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 111 (4) S. 171 - 178.
Authors: Possner D, Ludwig M, Hirn S, Will F, Dietrich H

Source: European Food Research and Technology 240 (5) S. 909 - 921.
Authors: Sprenger S, Meylahn K, Zaar A, Dietrich H, Will F

Source: Vitis 54 (3) S. 107 - 116.
Authors: Friedel M, Stoll M, Patz CD, Will F, Dietrich H

Source: European Food Research and Technology 240 (6) S. 785 - 791.
Authors: Sprenger S, Hirn S, Dietrich H, Will F

Source: Geisenheim S. 33 - 34.
Authors: Will, Frank; Sprenger, S.; Zaar, A.; Meylahn, K.; Dietrich, Helmut

Source: Die Winzer-Zeitschrift (1) S. 40
Authors: Dietrich, Helmut

Authors: Freund, Maximilian; Dietrich, Helmut
ISBN: 978-3-89947-864-8

Source: British Journal of Nutrition 112 (6) S. 925 - 936. DOI: 10.1017/S0007114514001482
Authors: Kuntz, S.; Kunz, C.; Herrmann, J.; Borsch, Ch.; Abel, G.; Fröhling, Bettina; Dietrich, Helmut; Rudloff, S.

Source: chrom+food Forum (9) S. 34 - 36.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 110 (2) S. 65 - 69.
Authors: Possner, D.; Zimmer, T.; Kürbel, Petra; Dietrich, Helmut

Source: Leuven Acta Horticulturae 1017 S. 327 - 335. DOI: 10.17660/ActaHortic.2014.1017.40
Authors: Dietrich H., Hofmann D., Will F.
ISBN: 978-94-6261-002-6

Source: DLG-Lebensmittel 8 (3) S. 12 - 13.
Authors: Fröhling, Bettina; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Food and Function 4 (5) S. 689 - 697. DOI: 10.1039/C3FO30166D
Authors: Teller, N.; Roth, M.; Esselen, M.; Fridrich, D.; Boettler, U.; Blust, V.; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Raul, F.; Hümmer, W.; Richling, E.; Schreier, P.; Marko, D.

Authors: Dietrich, Helmut; Hey, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Kürbel, Petra; Froehling, B.
ISBN: 9780841227781

Source: Jahresbericht / Forschungsring des Deutschen Weinbaus bei der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft S. 47 - 52.
Authors: Sprenger, Sabrina; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Food Chemistry 141 (4) S. 4200 - 4207. DOI: 10.1016/j.foodchem.2013.06.120
Authors: Friedel, Matthias; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: EDP Open S. 18 - 22.
Authors: Friedel, Matthias; Stoll, Manfred; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 109 S. 315 - 321.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Cescutti C.; Dietrich, Helmut; Andlauer W.

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 109 (4) S. 209 - 216.
Authors: Hey, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Kürbel, Petra; Dietrich, Helmut

Source: PLoS ONE 8 S. 6 DOI: 10.1371/journal.pone.0066079
Authors: Stettner, Mark; Wolffram, Kathleen; Mausberg, Anne K.; Albrecht, Philipp; Derksen, Angelika; Methner, A.; Dehmel, T.; Hartung, Hans-Peter; Dietrich, Helmut; Kieseier, B.

Source: Der Winzer 69 (6) S. 6 - 8.
Authors: Friedel, Matthias; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Stoll, Manfred

Source: Obst und Weinbau -Wadenswill- 149 (20) S. 4 - 7.
Authors: Friedel, Matthias; Stoll, Manfred; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Journal of Berry Research 2 (2) S. 73 - 95. DOI: 10.3233/JBR-2012-029
Authors: Josuttis, Melanie; Krüger, Erika; Carlen, C.; Crespo, P.; Diamanti, J.; Mezzetti, B.; Nestby, R.; Toldam-Andersen, T.; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 108 (10) S. 521 - 528.
Authors: Giese, C.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 108 (5) S. 253 - 260.
Authors: Würth, K.; Bonerz, D.; Will, Frank; Patz, Claus-Dieter; Hilleband, S.; Quast, P.; Winterhalter, P.; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 79 (7) S. 260 - 264.
Authors: Fröhling, B.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Fruit Processing 22 (3) S. 100 - 104.
Authors: Fröhling, Bettina; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Jahresbericht / Forschungsring des Deutschen Weinbaus bei der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft S. 48
Authors: Sprenger, Sabrina; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Das deutsche Weinmagazin 67 (4) S. 16 - 21.
Authors: Kammer, Kristina; Wallbrunn, Christian von; Dietrich, Helmut

Source: Appetite 58 (2) S. 623 - 628. DOI: 10.1016/j.appet.2012.01.002
Authors: Drossard, Claudia; Fröhling, Bettina; Bolzenius, Katja; Dietrich, Helmut; Kunz, Clemens; Kersting, Mathilde

Source: Flüssiges Obst 79 (9) S. 340 - 349.
Authors: Wenghoefer, S.; Hey, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: European Journal of Nutrition 51 (7) S. 841 - 850. DOI: 10.1007/s00394-011-0264-6
Authors: Barth, Stephan; Koch, Tatiana; Watzl, Bernhard; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Bub, Achim

Authors: Possner, D.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Food Science and Technology 50 (2) S. 673 - 678. DOI: 10.1016/j.lwt.2012.07.029
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 108 (11) S. 575 - 581.
Authors: Hofmann, D.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Authors: Sprenger, S.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Patz, Claus-Dieter

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 107 (1) S. 24 - 32.
Authors: Bonerz, Daniel; Würth, Kirsten; Will, Frank; Patz, Claus-Dieter; Quast, Peter; Hillebrand, Silke; Winterhalter, Peter; Dietrich, Helmut

Source: Fruit Processing 21 (4) S. 145 - 154.
Authors: Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Weis, K.; Reißaus, C.; Irmler, J.

Source: American Journal of Clinical Nutrition 93 (4) S. 865 - 866. DOI: 10.3945/ajcn.110.010454
Authors: Drossard, Claudia; Fröhling, Bettina; Dietrich, Helmut; Kersting, Mathilde

Source: Flüssiges Obst 78 (3) S. 105 - 113.
Authors: Reißaus, C.; Weis, K.; Irmler, J.; Will, Frank; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 107 (11) S. 508 - 516.
Authors: Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter

Source: Flüssiges Obst 78 (5) S. 194 - 197.
Authors: Thielen, C.-D.; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Zacharias, J.; Giehl, A.; Rheinberger, A.; Krüger, Erika; Dietrich, Helmut

Source: S. 20 - 22.
Authors: Kammer, K.; Wallbrunn, Christian von; Dietrich, Helmut

Source: Molecular Nutrition and Food Research 55 (3) S. 368 - 377. DOI: 10.1002/mnfr.201000252
Authors: Hagl, Stephanie; Deusser, Hannah; Soyalan, Bülent; Janzowski, Christine; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Albert, Franz Werner; Rohner, Simone; Richling, Elke

Source: Postharvest Biology and Technology 60 (1) S. 31 - 37. DOI: 10.1016/j.postharvbio.2010.12.001
Authors: Krüger, Erika; Dietrich, Helmut; Schöpplein, Evelin; Rasim, Sabine; Kürbel, Petra

Source: Der deutsche Weinbau 66 (6) S. 30 - 35.
Authors: Constantin, Carole; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Journal of Horticultural Science and Biotechnology 86 (4) S. 415 - 421.
Authors: Josuttis, M.; Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Krüger, Erika

Source: Journal of Applied Botany 84 (1) S. 40 - 46.
Authors: Krüger Erika, Dietrich Helmut, Patz Claus-Dieter

Source: Deutsche Gesellschaft für Ernährung S. 34
Authors: Fröhling, Bettina; Will, Frank; Ludwig, Michael; Kleber, Jürgen; Dietrich, Helmut

Authors: Schmidt, S. W.; Braun, Peter; Christmann, Monika; Dietrich, Helmut; Großmann, Manfred; Hendriks, Ludger; Hoffmann, Dieter; Löhnertz, Otmar; Rühl, Ernst-Heinrich; Schaller, Jana; Schröder, Max-Bernhard; Schwarz, Hans-Peter; Stoll, Manfred; Schultz, Hans Reiner

Source: Flüssiges Obst 78 (2) S. 60 - 65.
Authors: Hey, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Ludwig, M.; Dietrich, Helmut; Wilhelm, Dagmar

Source: Flüssiges Obst 78 (11) S. 451 - 453.
Authors: Will, Frank; Fröhling, Bettina; Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut

Source: Public service review 11 S. 324 - 325.
Authors: Schultz, Hans Reiner; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 106 (10) S. 549 - 559.
Authors: Würth, Kirsten; Bonerz, Daniel; Will, Frank; Patz, Claus-Dieter; Quast, Peter; Hillebrand, Silke; Winterhalter, Peter; Dietrich, Helmut

Source: Fruit Processing 20 (3) S. 102 - 109.
Authors: Hartmann, Anetta; Andlauer, Wilfried; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Ludwig, Michael

Source: Jahresbericht / Forschungsring des Deutschen Weinbaus bei der Deutschen Landwirtschafts-Gesellschaft S. 74 - 82.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Gesellschaft für Ernährung S. 23
Authors: Bitsch, I.; Netzel, M.; Netzel, G.; Ruhlig, K.; Ott, U.; Thielen, C.; Dietrich, Helmut; Bitsch, R.

Source: Flüssiges Obst (4) S. 152 - 155.
Authors: Will, Frank; Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut

Source: Bonn BHGL BHGL-Schriftenreihe 27 S. 51
Authors: Josuttis, Melanie; Krüger, Erika; Dietrich, Helmut; Linnemannstöns, L.

Source: Wissenschaftsmagazin der Forschungsanstalt Geisenheim 1 (1) S. 24 - 27.
Authors: Dietrich H, Krüger-Steden E, Josuttis M

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 60 (2) S. 287 - 296.
Authors: Olk, Melanie; Dietrich, Helmut; Ludwig, Michael; Will, Frank

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 60 S. 413 - 419.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank; Thielen, Christine

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 58 (19) S. 12692 - 12702. DOI: 10.1021/jf102937e
Authors: Josuttis, Melanie; Dietrich, Helmut; Treutter, Dieter; Will, Frank; Linnemannstöns, Ludger; Krüger, Erika

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 106 (5) S. 254 - 262.
Authors: Josuttis, Melanie; Hofmann, Dirk; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 77 (8) S. 343 - 350.
Authors: Ludwig, Michael; Bach, Peter; Fuchs, Franz; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 77 (6) S. 239 - 246.
Authors: Dietrich, Helmut; Ludwig, M.; Thielen, C.; Will, Frank

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 105 S. 176 - 182C.
Authors: Würth, Kirsten; Bonerz, Daniel; Will, Frank; Patz, Claus-Dieter; Quast, Peter; Hillebrand, Silke; Winterhalter, Peter; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 105 (4) S. 237 - 244.
Authors: Quast, Peter; Hillebrand, Silke; Würth, Kirsten; Bonerz, Daniel; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Winterhalter, Peter

Source: Journal of Food Agriculture and Environment 7 (1) S. 48 - 51.
Authors: Maletic, Edi; Karoglan Kontic, Jasminka; Preiner, Darko; Jeromel, Ana; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 63 S. 58
Authors: Roth, M.; Volz, N.; Olk, M.; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Marko, D.

Source: Leuven ISHS Acta Horticulturae 842 DOI: 10.17660/ActaHortic.2009.842.199
Authors: Krüger, Erika; Toldam-Andersen, T.; Dietrich, Helmut
ISBN: 978-90-6605-642-8

Source: Leeds ICPH Organizing Committee
Authors: Josuttis, Melanie; Krüger, Erika; Dietrich, Helmut; Nestby, R.

Source: Leuven ISHS Acta Horticulturae 838 S. 199 - 203. DOI: 10.17660/ActaHortic.2009.838.33
Authors: Krüger, Erika; Josuttis, Melanie; Dietrich, Helmut
ISBN: 978-90-6605-582-7

Source: Molecular Nutrition and Food Research 53 S. 1226 - 1236. DOI: 10.1002/mnfr.200800456
Authors: Bellion, Phillip; Olk, Melanie; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Baum, Matthias; Eisenbrand, Gerhard; Janzowski, Christine

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 105 (11) S. 695 - 702.
Authors: Dietrich, Helmut; Fröhling, Bettina; Hofmann, Dirk; Rühl, Ernst-Heinrich; Will, Frank

Source: Leuven ISHS Acta Horticulturae 838 S. 205 - 209. DOI: 10.17660/ActaHortic.2009.838.34
Authors: Josuttis, Melanie; Krüger, Erika; Dietrich, Helmut
ISBN: 978-90-6605-582-7

Authors: Dietrich, Helmut; Pour Nikfardjam, Martin S.
ISBN: 978-3-540-85462-3

Source: Gemüse 45 (10) S. 9 - 11.
Authors: Paschold, Peter-Jürgen; Wilhelm, Dagmar; Hey, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Ludwig, M.; Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 64 (16-17) S. 12 - 17.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Gemüse 45 (10) S. 9 - 11.
Authors: Paschold, Peter-Jürgen; Wilhelm, Dagmar; Hey, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut

Source: JDDG 7 (1) S. 29 - 33. DOI: 10.1111/j.1610-0387.2008.06793.x
Authors: Möhrle, Matthias; Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Häfner, Hans-Martin

Source: Das deutsche Weinmagazin 64 (16/17) S. 54 - 57.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank; Pfeifer, Wolfgang

Source: JDDG 7 (1) S. 29 - 32. DOI: 10.1111/j.1610-0387.2008.06793.x
Authors: Moehrle, Matthias; Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Häfner, Hans-Martin

Source: Lebensmittelchemie 63 (2) S. 34 - 35.
Authors: Soyalan, B.; Spormann, T.; Blatz, V.; Albert, W.F.; Rath, T.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Eisenbrand, G.; Janzowski, C.

Authors: Soyalan, Bülent; Siener, J.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Baum, M.; Eisenbrand, G.; Janzowski, C.

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 104 (3) S. 120 - 126.
Authors: Hillebrand, Silke; Quast, Peter; Bonerz, Daniel; Würth, Kirsten; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Winterhalter, Peter

Source: Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention 17 (12) S. 3372 - 3380. DOI: 10.1158/1055-9965.EPI-08-0364
Authors: Spormann, Thomas, M.; Albert, Franz Werner; Rath, Thomas; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Stockis, Jean-Pierre; Eisenbrand, Gerhard; Janzowski, Christine

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 56 S. 6310 - 6317. DOI: 10.1021/jf8005068
Authors: Bellion, Phillip; Hofmann, Thomas; Pool-Zobel, Beatrice Louise; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Knaup, Bastian; Richling, Elke; Baum, Matthias; Eisenbrand, Gerhard; Janzowski, Christine

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 56 S. 4545 - 4554. DOI: 10.1021/jf0732713
Authors: Schilling, Susanne; Schmid, Sandra; Jäger, Henry; Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut; Toepfl, Stefan; Knorr, Dietrich; Neidhart, Sybille; Schieber, Andreas; Carle, Reinhold

Source: Biotechnology Journal 3 (2) S. 234 - 243. DOI: 10.1002/biot.200700116
Authors: Huemmer, Wolfgang; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Schreier, Peter; Richling, Elke

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 104 (10) S. 25 - 32.
Authors: Will, Frank; Eisert, Thomas; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 75 (1) S. 32 - 33.
Authors: Hey, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 56 S. 9484 - 9489. DOI: 10.1021/jf801555q
Authors: Hartmann, Anetta; Patz, Claus-Dieter; Andlauer, Wilfried; Dietrich, Helmut; Ludwig, Michael

Source: Lebensmittelchemie 62 (1) S. 14
Authors: Soyalan, B.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Baum, M.; Eisenbrand, G.; Janzowski, C.

Source: Food Science and Technology 41 S. 2057 - 2063. DOI: 10.1016/j.lwt.2008.01.004
Authors: Will, Frank; Roth, Manuela; Olk, Melanie; Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 63 (22) S. 38
Authors: Dietrich, Helmut; Zacharias, Jeanette; Will, Frank

Source: Lebensmittelchemie 62 (2) S. 37
Authors: Minn, J.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Schrenk, D.; Schmitz, H. J.

Authors: Minn, J.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Schrenk, D.; Schmitz H.-J.

Source: Flüssiges Obst 78 (7) S. 342 - 348.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Giehl, Anja; Rheinberger, Anja

Source: Lebensmittelchemie 61 (2) S. 44
Authors: Kautenburger, T.; Daub, W.; Baumgart, A.; Püttmann, M.; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Schrenk, D.

Source: European Food Research and Technology 224 S. 355 - 364. DOI: 10.1007/s00217-006-0328-7
Authors: Bonerz, Daniel; Würth, Kirsten; Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Fruit Processing 17 (5) S. 262 - 268.
Authors: Will, Frank; Ludwig, Michael; Bonerz, D.; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 61 (2) S. 43
Authors: Bellion, P.; Veeriah, S.; Hofmann, T.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Baum, M.; Eisenbrand, G.; Janzowski, C.

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 55 S. 2892 - 2900. DOI: 10.1021/jf063386r
Authors: Veeriah, Selvaraju; Hofmann, Thomas; Glei, Michael; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Schreier, Peter; Knaup, Bastian; Pool-Zobel, Beatrice Louise

Source: Molecular Nutrition and Food Research 51 S. 594 - 601. DOI: 10.1002/mnfr.200600189
Authors: Fridrich, Diana; Kern, Melanie; Pahlke, Gudrun; Volz, Nadine; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Marko, Doris

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 55 S. 1181 - 1187. DOI: 10.1021/jf063078t
Authors: Barth, Stephan W.; Faehndrich, Christine; Bub, Achim; Watzl, Bernhard; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Rechkemmer, Gerhard; Briviba, Karlis

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 103 (7) S. 301 - 306.
Authors: Will, Frank; Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 61 (2) S. 41 - 42.
Authors: Minn, J.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Schrenk, D.; Schmitz, H. J.

Source: Fruit Processing 17 (6) S. 348 - 355.
Authors: Dietrich, Helmut; Krüger, Erika; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Rheinberger, Anja; Hopf, Isabelle

Source: Lebensmittelchemie 61 (2) S. 44
Authors: Kautenberger, T.; Daumann, H.; Waldecker, M.; Veeriah, S.; Pool-Zobel, B.; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Schrenk, D.

Source: Lebensmittelchemie 61 (2) S. 44 - 45.
Authors: Soyalan, B.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Baum, M.; Eisenbrand, G.; Jancowski, C.

Source: Flüssiges Obst 78 (10) S. 490 - 494.
Authors: Will, Frank; Kobes, Robert; Dietrich, Helmut

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 57 S. 146 - 152.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Köhler, Hans-Jürgen; Schmitt, Alfred; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Food Science and Technology 40 S. 1344 - 1351. DOI: 10.1016/j.lwt.2006.09.011
Authors: Will, Frank; Zessner, Henriette; Becker, Hans; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 78 (2) S. 62 - 67.
Authors: Hey, Mirjam; Kürbel, Petra; Hopf, Isabelle; Dietrich, Helmut

Source: Das deutsche Weinmagazin 62 (7/8) S. 82 - 88.
Authors: Klumpp, Markus; Pfeifer, Wolfgang; Kürbel, Petra; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 102 (7) S. 297 - 302.
Authors: Will Frank; Olk, M.; Hopf, I.; Dietrich, Helmut

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 54 S. 10262 - 10268. DOI: 10.1021/jf061791c
Authors: Pohl, Christine; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Schrenk, Dieter

Source: Der deutsche Weinbau 61 (9) S. 24 - 27.
Authors: Dietrich, Helmut; Pour Nikfardjam, Martin S.; Szabó, Kornélia; Ortmann, Erika; Molnár, Kinga; Sándor, Kunsági-Máté; Kollár, László;

Source: Das deutsche Weinmagazin 61 (17/18) S. 38 - 41.
Authors: Kuryk, Andriy; Dietrich, Helmut; Eichler, Peter; Schneider, Ilona

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 80 S. 93 - 99.
Authors: Kreck, Mirjam; Kürbel, Petra; Ludwig, M.; Paschold, Peter-Jürgen; Dietrich, Helmut

Source: Bonn S. 13 - 2.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank; Thielen, C.; Würth, K.; Bonerz, D.
ISBN: 3-925032-43-6 ; 978-3-925032-43-1

Source: European Food Research and Technology (223) S. 419 - 425. DOI: 10.1007/s00217-005-0222-8
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 54 S. 10269 - 10280. DOI: 10.1021/jf0618168
Authors: Sembries, Sabine; Dongowski, Gerhard; Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 102 (8) S. 350 - 365.
Authors: Sembries, Sabine; Dongowski, Gerhard; Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Molecular Nutrition and Food Research 50 S. 24 - 33. DOI: 10.1002/mnfr.200500136
Authors: Schaefer, Sandra; Baum, Matthias; Eisenbrand, Gerhard; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Janzowski, Christine

Source: European Food Research and Technology 223 (6) S. 811 - 820. DOI: 10.1007/s00217-006-0274-4
Authors: Jung, Jochen; Jaufmann, Tatjana; Hener, Uwe; Münch, Andreas; Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut; Mosandl, Armin

Source: Der deutsche Weinbau 61 (13) S. 30 - 33.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Menold, Markus; Giehl, Anja; Dietrich, Helmut

Source: Fruit Processing 16 (1) S. 31
Authors: Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut; Ludwig, Michael; Kürbel, Petra; Paschold, Peter-Jürgen

Source: Biotechnology Journal 1 (4) S. 388 - 397. DOI: 10.1002/biot.200600004
Authors: Weisel, Tamara; Baum, Matthias; Eisenbrand, Gerhard; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Stockis, Jean-Pierre; Kulling, Sabine; Rüfer, Corinna; Johannes,Christian; Janzowski, Christine

Source: Journal of Applied Botany 79 S. 12 - 16.
Authors: Will, Frank; Hilsendegen, Peter; Bonerz, Daniel; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 101 (2) S. 45 - 50.
Authors: Will, Frank; Hilsendegen, Peter; Ludwig, Michael; Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 72 (8) S. 402 - 408.
Authors: Will, Frank; Hilsendegen, Peter; Ludwig, Michael; Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 60 (14) S. 16 - 22.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: S. 118
Authors: Netzel, Michael; Netzel, Gabriele; Krotz, C.; Frank, T.; Thielen, Christine; Dietrich, Helmut; Kammerer, D. R.; Schieber, A.; Carle, R.; Bitsch, Irmgard; Bitsch, Roland

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 33
Authors: Netzel, Michael; Rossberg, A.; Straß, Gabriele; Thielen, Christine; Dietrich, Helmut; Bitsch, Roland; Bitsch, Irmgard

Source: Carcinogenesis 26 (8) S. 1414 - 1421.
Authors: Barth, S.W.; Fähndrich, C.; Bub, A.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Watzl, B.; Briviba, K.; Rechkemmer, G.

Source: Flüssiges Obst 72 (9) S. 462 - 467.
Authors: Kreck, Mirjam; Ludwig, Michael; Kürbel, Petra; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 13
Authors: Kern, Melanie; Tjaden, Zeina; Pahlke, Gudrun; Ngiewih, J.; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 146 - 147.
Authors: Kern, Melanie; Tjaden, Zeina; Pahlke, Gudrun; Ngiewih, Y.; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Marko, D.

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 101 (6) S. 235 - 237.
Authors: Will, Frank; Zacharias, Jeanette; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 44 - 45.
Authors: Würth, K.; Bonerz, D.; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 55 S. 184 - 190.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Gaál, Krisztián; Teszlák, Péter; Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: Molecular Nutrition and Food Research 49 S. 317 - 328. DOI: 10.1002/mnfr.200400086
Authors: Kern, Melanie; Tjaden, Zeina; Ngiewih, Yufanyi; Puppel, Nicole; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Pahlke, Gudrun; Marko, Doris

Source: Flüssiges Obst 72 (9) S. 472 - 478.
Authors: Dietrich, Helmut; Thielen, Christine; Würth, K.; Bonerz, Daniel; Will, Frank

Source: Das deutsche Weinmagazin 60 (2) S. 28 - 33.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Bonn DGE-MedienService S. 9 - 10.
Authors: Straß, Gabriele; Rossberg, A.; Thielen, Christine; Dietrich, Helmut; Kammerer, D.; Schieber, A.; Carle, R.; Bitsch, Roland; Bitsch, Irmgard; Netzel, Michael
ISBN: 3-88749-186-6

Source: Technisches Messen 72 S. 3 - 9.
Authors: Schloßer, Uwe; Schollmeyer, Eckhard; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 142 - 143.
Authors: Thielen, C.; Will, Frank; Ludwig, M.; Zacharias, Jeanette; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 147
Authors: Schäfer, S.; Baum, M.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Albert, F. W.; Hermannspahn, U.; Eisenbrand, G.; Janzowski, C.

Source: Der deutsche Weinbau 60 (23) S. 34 - 39.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 60 (10) S. 38 - 39.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Krupp, O.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 101 (5) S. 199 - 204.
Authors: Greule, M.; Mosandl, A.; Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: Corminaria (23) S. 6 - 10.
Authors: Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 101 (4) S. 143 - 148.
Authors: Schloßer, Uwe; Patz, Claus-Dieter; Schollmeyer, Eckhard; Rheinberger, Anja; Dietrich, Helmut

Source: Food Research International 38 S. 905 - 910. DOI: 10.1016/j.foodres.2005.03.010
Authors: Netzel, M.; Strass, G.; Herbst, M.; Dietrich, Helmut; Bitsch, R.; Bitsch, I.; Frank, T.

Source: Ernährungs-Umschau 52 (7) S. 265 - 271.
Authors: Pätzold, Manja; John, Angelika; Bauer, Karl-Heinz; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 155
Authors: Weisel, T.; Leonhardt, E.; Baum, M.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Janzowski, C.

Source: Lebensmittelchemie 59 S. 32 - 33.
Authors: Weisel, Tamara; Schlosser, K.; Baum, M.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Janzowski, C.

Source: S. 31
Authors: Bitsch, Roland; Netzel, Michael; Netzel, Gabriele; Thielen, Christine; Dietrich, Helmut; Kammerer, Dietmar-Rolf; Schieber, Andreas; Carle, Reinhold; Frank, Thomas; Ott, Udine; Bitsch, Irmgard

Source: Journal of Applied Botany 79 S. 100 - 106.
Authors: Kreck, Mirjam; Krüger, Erika; Patz, Claus-Dieter; Schöpplein, Evelin; Kürbel, Petra; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 101 (10) S. 457 - 463.
Authors: Dietrich, Helmut; Eschnauer, H. R.; Görtges, S.; Kreck, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Schwedt, G.

Source: Analytica Chimica Acta (513) S. 81 - 89. DOI: 10.1016/j.aca.2004.02.051
Authors: Patz, Claus-Dieter; Blieke, Anika; Ristow, R.; Dietrich, Helmut

Source: Geisenheim Geisenheimer Berichte 53 S. 43 - 67.
Authors: Dietrich, Helmut
ISBN: 3-934742-14-9

Source: Fruit Processing 14 (1) S. 50 - 55.
Authors: Dietrich, Helmut; Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 54 S. 222 - 233.
Authors: Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Pour Nikfardjam, Martin S.; Hoffmann, Dieter; Bauer, Heinz; Greiner, Dieter

Source: S. 51 - 59.
Authors: Will, Frank; Freund, Maximilian; Christmann, Monika; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 58 S. 123 - 124.
Authors: Schäfer, S.; Fritzen, S.; Baum, M.; Kamp, H.; Dietrich, Helmut; Will, Frank; Albert, F.; Nesbigall, T.; Eisenbrand, G.; Janzowski, C.

Source: Kleinbrennerei 56 (12) S. 4 - 8.
Authors: Kreck, Mirjam; Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 59 (16-17) S. 14 - 20.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Journal of Nutritional Biochemistry 15 S. 296 - 302. DOI: 10.1016/j.jnutbio.2003.12.005
Authors: Sembries, Sabine; Dongowski, Gerhard; Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Die Winzer-Zeitschrift 53 (1) S. 30 - 31.
Authors: Weiand, Jörg; Breier, Norbert; Dietrich, Helmut; Amann, Rainer

Source: Obst und Weinbau -Wadenswill- 140 (7) S. 6 - 9.
Authors: Weiand, Jörg; Breier, Norbert; Dietrich, Helmut; Amann, Rainer

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 100 (11) S. 445 - 452.
Authors: Kreck, Mirjam; Patz, Claus-Dieter; Ludwig, Michael; Degenhardt, A.; Paschold, Peter-Jürgen; Dietrich, Helmut

Authors: Dietrich, Helmut
ISBN: 3-540-00476-9

Source: S. 11 - 20.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Blieke, Anika; Hieber, Melanie; Giehl, Anja; Rheinberger, Anja; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 100 (3) S. 77 - 83.
Authors: Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Sembries, Sabine; Dongowski, Gerhard

Source: Geisenheim Geisenheimer Berichte 53 S. 87 - 93.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Hieber, Melanie; Blieke, Anika
ISBN: 3-934742-14-9

Source: Der Oenologe 32 (7) S. 51 - 52.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Hieber, Melanie; Blieke, Anika; Giehl, Anja; Dietrich, Helmut; Rheinberger, Anja

Source: Düsseldorf VDI-Verlag VDI-Berichte 1863 S. 25 - 32.
Authors: Schlosser, U.; Schollmeyer, E.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut
ISBN: 3-18-091863-2

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 100 (10) S. 389 - 398.
Authors: Thielen, Christine; Will, Frank; Zacharias, Jeanette; Dietrich, Helmut; Jacob, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 58 S. 6
Authors: Thielen, C.; Ludwig, M.; Dietrich, Helmut

Authors: Hieber, Melanie; Patz, Claus-Dieter; Giehl, Anja; Rheinberger, Anja; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 57 S. 32
Authors: Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Sembries, S.; Dongowski, G.

Source: Jena S. 154 - 159.
Authors: Straß, Gabriele; Netzel, Michael; Rossberg, A.; Kranl, K.; Thielen, Christine; Dietrich, Helmut; Bitsch, Roland; Bitsch, Irmgard
ISBN: 3-933140-85-4

Source: Der deutsche Weinbau 58 (6) S. 32 - 37.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 99 (7) S. 271 - 280.
Authors: Schöpplein, Evelin; Dietrich, Peter; Ludwig, Michael; Kürbel, Petra; Dietrich, Helmut; Paschold, Peter-Jürgen

Source: Lebensmittelchemie 57 S. 120
Authors: Schäfer, S.; Baum, M.; Eisenbrand, G.; Dietrich, Helmut; Janzowski, C.

Source: Flüssiges Obst 70 (11) S. 640 - 647.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Giehl, Anja

Source: British Journal of Nutrition 90 (3) S. 607 - 615. DOI: 10.1079/BJN2003925
Authors: Sembries, Sabine; Dongowski, Gerhard; Jacobasch, Gisela; Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 99 (1) S. 1 - 11.
Authors: Dietrich, Helmut; Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter; Bitsch, Roland; Böhm, V.; Bitsch, Irmgard; Netzel, Michael

Source: Flüssiges Obst 70 (12) S. 714 - 721.
Authors: Dietrich, Helmut; Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter

Source: S. 429 - 432.
Authors: Will, Frank; Mehrländer, Katri; Dietrich, Helmut; Dongowski, Gerhard; Sambries, Sabine

Source: Getranke Industrie 57 (10) S. 28 - 32.
Authors: Ludwig, Michael; Schöpplein, Evelin; Kürbel, Petra; Dietrich, Helmut

Source: Oberhonnefeld - Gierend Confructa-Medien S. 31 - 45.
Authors: Dietrich, Helmut
ISBN: 3-00-013153-3

Source: Getranke Industrie 57 (7) S. 18 - 21.
Authors: Rehfeldt, Bernd; Patz, Claus-Dieter; Rheinberger, Anja; Dietrich, Helmut

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 53 S. 159 - 165.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Gyula, László; Dietrich, Helmut

Authors: Schöpplein, Evelin; Dietrich, Helmut; Dietrich, Peter; Ludwig, Michael; Kürbel, Petra; Paschold, Peter-Jürgen
ISBN: 3-923068-42-5

Authors: Patz, Claus-Dieter; Blieke, Anika; Giehl, Anja; Dietrich, Helmut
ISBN: 3-8001-4589-8

Source: GIT Labor-Fachzeitschrift 47 (3) S. 287
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 73 (2) S. 113 - 116.
Authors: Netzel, Michael; Strass, Gabriele; Bitsch, Irmgard; Rechner, Andreas; Dietrich, Helmut; Böhm, Volker; Bitsch, Roland

Source: Nahrung=Food 46 (2) S. 105 - 111. DOI: 10.1002/1521-3803(20020301)46:2<105::AID-FOOD105>3.0.CO;2-F
Authors: Dongowski, Gerhard; Sembries, Sabine; Bauckhage, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 73 (10) S. 648 - 652.
Authors: Steil, Andrea; Patz, Claus-Dieter; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Authors: Dongowski, Gerhard; Sembries, Sabine; Mehrländer, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Freising-Weihenstephan DGQ S. 279 - 287.
Authors: Schöpplein, Evelin; Dietrich, Helmut; Paschold, Peter-Jürgen; Ludwig, M.
ISBN: 3-9805230-6-3

Source: Food Research International 35 (2-3) S. 213 - 216. DOI: 10.1016/S0963-9969(01)00186-7
Authors: Netzel, Michael; Strass, Gabriele; Kaul, Caroline; Bitsch, Irmgard; Dietrich, Helmut; Bitsch, Roland

Source: Journal of Food Science and Technology 37 (6) S. 653 - 660.
Authors: Will, Frank; Schulz, K.; Ludwig, M.; Otto, K.; Dietrich, Helmut

Source: FASEB Journal 16 (14) S. 1958 - 1960. DOI: 10.1096/fj.02-0207fje
Authors: Rosenkranz, Stephan; Knirel, Denis; Dietrich, Helmut; Flesch, Markus; Erdmann, Erland; Böhm, Michael

Source: Obst-, Gemüse- und Kartoffelverarbeitung 87 (5) S. 16 - 23.
Authors: Dietrich, Helmut; Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter; Bitsch, Roland; Böhm, V.; Bitsch, Irmgard; Netzel, Michael

Source: Kleinbrennerei 54 (5) S. 4 - 6.
Authors: Jacob, Helmut; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 73 (2) S. 117 - 122.
Authors: Blieke, Anika; Patz, Claus-Dieter; Giehl, Anja; Rheinberger, Anja; Dietrich, Helmut; Leardi, R.

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 50 S. 1230 - 1236. DOI: 10.1021/jf011007i
Authors: Will, Frank; Mehrländer, Katri; Dietrich, Helmut; Sembries, Sabine; Dongowski, Gerhard

Source: International Journal of Food Science and Technology 37 (6) S. 653 - 660. DOI: 10.1046/j.1365-2621.2002.00597.x
Authors: Will, Frank; Schulz, Knud; Ludwig, Michael; Otto, Konrad; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 73 (3) S. 200 - 206.
Authors: Steil, Andrea; Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Flüssiges Obst 72 (11) S. 700 - 707.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Schöpplein, Evelin; Will, Frank; Rheinberger, Anja; Giehl, Anja; Kürbel, Petra

Source: Bonn FEI S. 81 - 91.
Authors: Dietrich, Helmut; Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter
ISBN: 3-925032-35-5

Source: S. 164 - 179.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Seckler, Johann; Christmann, Monika; Köhler, H.-J.; Schmitt, A.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Der Oenologe 29 (2) S. 24 - 27.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 55 S. 114 - 115.
Authors: Will, Frank; Turner, Andreas; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 96 (8) S. 279 - 284.
Authors: Will, Frank; Schöpplein, E.; Ludwig, M.; Steil, A.; Turner, A.; Dietrich, Helmut

Source: S. 21 - 22.
Authors: Will, Frank; Rechner, Andreas; Dietrich, Helmut

Source: European Food Research and Technology 211 (4) S. 291 - 297. DOI: 10.1007/s002170000171
Authors: Will, Frank; Bauckhage, Katri; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 67 (8) S. 464 - 469.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 54 S. 36
Authors: Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Obst-, Gemüse- und Kartoffelverarbeitung 85 (2) S. 86 - 99.
Authors: Dietrich, Helmut; Krüger, Erika; Patz, Claus-Dieter; Schöpplein, E.

Source: Der deutsche Weinbau 55 (16-17) S. 30 - 33.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Giehl, A.; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 67 (5) S. 288 - 293.
Authors: Bauckhage, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 67 (5) S. 294 - 298.
Authors: Sembries, Sabine; Will, Frank; Dietrich, Helmut; Bauckhage, Katri

Source: Ernährungs-Umschau 47 (11) S. 428 - 431.
Authors: Bitsch, Irmgard; Netzel, Michael; Strass, Gabriele; Janssen, Marlies; Kesenheimer, Brigitte; Herbst, Markus; Carlé, Elisabeth; Böhm, Volker; Harwat, Melanie; Rechner, Andreas; Dietrich, Helmut; Bitsch, Roland

Source: Flüssiges Obst 67 (1) S. 19 - 31.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank; Zimmer, Edgar; Gierschner, Karl-Heinz; Pecoroni, Stefan

Source: Technische Universität München S. 437 - 438.
Authors: Sembries, Sabine; Dongowski, G.; Bauckhage, Katri; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 55 (20) S. 24 - 29.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Obst-, Gemüse- und Kartoffelverarbeitung 85 (5/6) S. 238 - 241.
Authors: Will, Frank; Banaszczyk, J.; Plocharski, W.; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 54 S. 35
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Patz, Claus-Dieter; Kauer, Randolf; Schultz, Hans Reiner; Dietrich, Helmut

Source: Obstbau 25 (6) S. 347 - 351.
Authors: Krüger, Erika; Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 96 (9) S. 91 - 100.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Schmitt, K.; Rühl, Ernst-Heinrich; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut
ISBN: 3-9805230-4-7

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 96 (9) S. 319 - 324.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Schmitt, K.; Rühl, Ernst-Heinrich; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Vitis 38 (4) S. 179 - 182.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Patz, Claus-Dieter; Kauer, Randolf; Schultz, Hans Reiner; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 66 (5) S. 227 - 230.
Authors: Rechner, Andreas; Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter

Source: European Food Research and Technology 209 (1) S. 12 - 15. DOI: 10.1007/s002170050448
Authors: Schumacher, K.; Hener, U.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Mosandl, A.

Source: Weinheim Wiley-VCH S. 150
Authors: Rechner Andreas, Patz Claus-Dieter, Dietrich Helmut

Source: Flüssiges Obst 66 (8) S. 449 - 454.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Der deutsche Weinbau 45 (21) S. 893 - 899.
Authors: Schmidt, Oliver; Krück, A.; Weinand, R.; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Fruit Processing 9 (4) S. 127 - 130.
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut; Schnell, U.

Source: Getranke Industrie 53 (11) S. 692 - 698.
Authors: Will, Frank; Rechner, Andreas; Dietrich, Helmut

Source: Der Oenologe 27 (3) S. 13 - 18.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 66 (11) S. 615 - 621.
Authors: Will, Frank; Herdner, Dirk; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 95 (8) S. 310 - 317.
Authors: Will, Frank; Hagemann, S.; Dietrich, Helmut; Zimmer, E.

Source: Lebensmittelchemie 53 S. 61 - 62.
Authors: Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Fruit Processing 9 (12) S. 466 - 470.
Authors: Will, Frank; Herdner, Dirk; Dietrich, Helmut

Source: Getranke Industrie 53 (3) S. 132 - 135.
Authors: Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Rechner, Andreas

Source: Weinheim Wiley-VCH S. 149
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Patz, Claus-Dieter; Kauer, Randolf; Schultz, Hans Reiner; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 54 (1) S. 17 - 20.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 54 (2-3) S. 80 - 87.
Authors: Patz, Claus-Dieter; David, A.; Thente, K.; Kürbel, P.; Dietrich, Helmut

Authors: Dietrich, Helmut; Pour Nikfardjam, Martin S.; Patz, Claus-Dieter
ISBN: 3-87885-322-X

Source: Der deutsche Weinbau 53 (9) S. 114 - 116.
Authors: Pour Nikfardjam, Martin S.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 66 (10) S. 619 - 625.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Fruit Processing 8 (3) S. 105 - 107.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry 46 (11) S. 4496 - 4500. DOI: 10.1021/jf980574b
Authors: Dietrich, Helmut; Schumacher, Katja; Asche, Sven; Heil, Martin; Mittelstädt, Frank; Mosandl, Armin

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 94 (11) S. 363 - 365.
Authors: Rechner, Andreas; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Getranke Industrie 52 (2) S. 80 - 88.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Das deutsche Weinmagazin 53 (21) S. 12 - 17.
Authors: Dietrich, Helmut; Nissen, Carsten; Schmidt, Oliver; Patz, Claus-Dieter; Frentzel-Beyme, Klaus; Reus, Ulrich

Source: Corminaria 8 (11) S. 14 - 17.
Authors: Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Feldmann, D.

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 93 (11) S. 347 - 351.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Galensa, R.; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 64 (2) S. 62 - 65.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Rechner, Andreas

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 52 (1) S. 10 - 14.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Giehl, A.

Source: Flüssiges Obst 64 (8) S. 425 - 430.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Getranke Industrie 51 (3) S. 145 - 150.
Authors: Will, Frank; Baum, Matthias; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmittelchemie 51 (3) S. 51
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Geisenheim Forschungsanstalt Geisenheim S. 1 - 28.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 63 (10) S. 582 - 587.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank

Source: Frucht-Saft: Die Info (April/Mai)
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 63 (1) S. 16 - 20.
Authors: Zimmer, E.; Pecoroni, S.; Dietrich, Helmut; Gierschner, K.

Source: S. 759 - 764.
Authors: Nißen, Carsten; Schmidt, O.; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 63 (5) S. 256 - 263.
Authors: Ritter, G.; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 63 (11) S. 644 - 646.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 63 (1) S. 7 - 10.
Authors: Dietrich, Helmut; Gierschner, Karl-Heinz; Pecoroni, Stefan; Will, Frank

Source: Das deutsche Weinmagazin 51 (8) S. 31 - 32.
Authors: Will, Frank; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 63 (1) S. 11 - 15.
Authors: Pecoroni, S.; Zimmer, E.; Gierschner, K.; Dietrich, Helmut

Source: Macromolecular Symposia 99 (1) S. 103 - 111. DOI: 10.1002/masy.19950990112
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut
ISBN: 3-86022-257-0

Source: Lebensmittelchemie 49 (3) S. 54 - 56.
Authors: Hagenauer-Hener, Ute; Zinz-Schüßler, B.; Ritter, G.; Kürbel, P.; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 50 (4) S. 113 - 117.
Authors: Hener, Ute; Mosandl, A.; Hagenauer-Hener, Ute; Dietrich, Helmut

Source: Das deutsche Weinmagazin 50 (13/14) S. 102 - 108.
Authors: Dietrich, Helmut; Will, Frank; Zacharias, Jeanette

Source: Carbohydrate Polymers 25 (3) S. 155 - 160. DOI: 10.1016/0144-8617(94)90199-6
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 90 (4) S. 103 - 107.
Authors: Will, Frank; Herberth, S.; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 61 (11) S. 515 - 517.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Getranke Industrie 48 (2) S. 88 - 93.
Authors: Dietrich, Helmut; Ritter, Guido; Maier, Günther

Source: Die Lebensmittel-Industrie 41 S. 1 [Editorial]
Authors: Ludwig, Michael; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 61 (8) S. 338 - 341.
Authors: Maier, Günter; Frei, M.; Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Ritter, G.

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 90 (6) S. 175 - 178.
Authors: Ritter, Guido; Hagenauer-Hener, Ute; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 49 (2) S. 71 - 77.
Authors: Ritter, Guido; Götz, L.; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 49 (5) S. 170 - 179.
Authors: Wörner, K.; Weinand, R.; Dietrich, Helmut

Source: Das deutsche Weinmagazin 49 (31) S. 17 - 21.
Authors: Nißen, C.; Dietrich, Helmut

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 43 S. 118 - 123.
Authors: Will, Frank; Schiller, Hans-Georg; Dietrich, Helmut

Source: Die Winzer-Zeitschrift 8 (4) S. 34 - 35.
Authors: Dietrich, Helmut; Schmidt, O.; Kern, M.

Source: Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung 196 (3) S. 207 - 213.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 89 (1) S. 1 - 6.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Zimmer, E.; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 88 (5) S. 147 - 149.
Authors: Karl, V.; Rettinger, K.; Dietrich, Helmut; Mosandl, A.

Source: Flüssiges Obst 59 (6) S. 352 - 353.
Authors: Will, Frank; Haßelbeck, G.; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwirtschaft 128 (5) S. 45 - 54.
Authors: Kern, Martin; Dietrich, Helmut; Schmidt, O.; Wucherpfennig, Karl

Source: Flüssiges Obst 59 (9) S. 530 - 536.
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Food Science and Technology 25 S. 380 - 385.
Authors: Will, Frank; Handschuh, Daniela; Dietrich, Helmut

Source: Carbohydrate Polymers 18 (2) S. 109 - 117. DOI: 10.1016/0144-8617(92)90132-A
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Authors: Ritter, Guido; Maier, G.; Schöpplein, Evelin; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 47 S. 80 - 86.
Authors: Dietrich, Helmut; Schmitt, Harald; Wucherpfennig, Karl

Source: Bonn S. 20 - 30.
Authors: Dietrich, Helmut; Schäfer, E.; Schmid, A.; Patz, Claus-Dieter

Source: Die Weinwirtschaft 125 (7) S. 24 - 29.
Authors: Willy, J.; Weinand, R.; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 87 (7) S. 212 - 219.
Authors: Schöpplein, Evelin; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 46 S. 78 - 84.
Authors: Will, Frank; Pfeifer, Wolfgang; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 58 (7) S. 354 - 359.
Authors: Dietrich, Helmut; Schäfer, Edmund; Schöpplein, E.

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 46 S. 85 - 92.
Authors: König, P.; Dietrich, Helmut

Source: S. 114 - 137.
Authors: Dietrich, Helmut; Weinand, R.; Willy, J.

Source: Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung 193 (1) S. 1 - 8. DOI: 10.1007/BF01192008
Authors: Schöpplein, Evelin; Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, Karl

Source: Der deutsche Weinbau 46 (1) S. 20 - 25.
Authors: Dietrich, Helmut; Schmitt, H.

Source: Der deutsche Weinbau 46 (3) S. 94 - 100.
Authors: Dietrich, Helmut; Schmitt, H.

Source: Mitteilungen Klosterneuburg 41 (4) S. 160 - 167.
Authors: Dietrich, Helmut; Schäfer, Edmund

Source: Flüssiges Obst 58 (8) S. 428 - 431.
Authors: Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter; Schöpplein, E.; Will, Frank

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 86 (5) S. 137 - 142.
Authors: Maier, Günter; Mayer, P.; Dietrich, Helmut

Source: Rebe & Wein 43 (9) S. 336 - 338.
Authors: Willy, J.; Stamm, R.; Krück, A.; Zürn, F.; Weniand, R.; Dietrich, Helmut

Source: Breisach S. 370 - 380.
Authors: Dietrich, Helmut; Weinand, R.

Source: Der deutsche Weinbau 45 S. 893 - 899.
Authors: Schmitt, O.; Krück, A.; Weinand, R.; Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 86 (7) S. 210 - 216.
Authors: Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 57 (2) S. 68 - 73.
Authors: Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, Karl; Maier, G.

Source: Der deutsche Weinbau 45 (32) S. 1347 - 1352.
Authors: Raichle, Jürgen; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 57 (4) S. 230 - 239.
Authors: Maier, Günter; Mayer, P.; Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, Karl

Source: Berichte / Internationale Fruchtsaft-Union 21 S. 355 - 362.
Authors: Maier, Günter; Dietrich, Helmut

Source: Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung 191 S. 123 - 128.
Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut

Source: Confructa-Studien 34 (5/6) S. 136 - 147.
Authors: Will, Frank; Schöpplein, E.; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, Karl

Source: Getranke Industrie 44 (6) S. 542 - 553.
Authors: Weinand, Rudolf; Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, Karl

Source: Weinwirtschaft 126 (7) S. 18 - 22.
Authors: Maier, Günter; Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, Karl

Source: FoodTec (2) S. 12 - 21.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 44 S. 1 - 12.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 44 S. 13 - 19.
Authors: Dietrich, Helmut; Zimmer, E.

Source: Die Weinwirtschaft 125 (9) S. 16 - 19.
Authors: Dietrich, Helmut; Wucherpfennig, K.; Mertes, H. P.

Authors: Will, Frank; Dietrich, Helmut; Patz, Claus-Dieter

Source: Die Weinwirtschaft 124 (9) S. 21 - 30.
Authors: Dietrich, Helmut; Weinand, R.; Will, Frank

Source: Die Weinwirtschaft 124 (10/11) S. 14 - 15, 18
Authors: Dietrich, Helmut; Weinand, R.; Will, Frank

Source: Flüssiges Obst 55 (11) S. 630 - 644.
Authors: Dietrich, Helmut; Schöpplein, E.

Source: Frankfurt S. 109 - 163.
Authors: Dietrich, Helmut

Source: Confructa-Studien 31 S. 80 - 96.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Kanzler, K.; Will, Frank

Source: Die Weinwissenschaft : dww = Viticultural and enological sciences 42 S. 241 - 265.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Otto, K.

Source: Die Weinwirtschaft 123 (4) S. 21 - 25.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Weik, B.

Source: S. 285 - 292.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut

Source: Flüssiges Obst 53 (10) S. 527 - 538.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Schmitt, Harald; Weber, K.

Source: Flüssiges Obst 52 (6) S. 324 - 330.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Scholz, R.

Source: Die Weinwirtschaft 121 (3) S. 63 - 70.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Diaz-Hernandez, N.

Source: Die Weinwirtschaft 120 (1) S. 13 - 23.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Götz, W.; Rötz, S.

Source: Der deutsche Weinbau 39 (25-26) S. 1140 - 1156.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Bänziger, K.

Source: La Journee Vinicole 5 S. 5 - 8.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Götz, W.; Rötz, S.

Source: Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung 179 S. 119 - 124.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Schmitt, Harald

Source: Deutsche Lebensmittel-rundschau 80 (2) S. 38 - 44.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Fauth, R.

Source: Flüssiges Obst 50 (8) S. 348 - 354.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut; Bechtel, J.

Source: Bulletin de l'OIV S. 733 - 745.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut

Source: Lebensmitteltechnik 16 (5) S. 246 - 253.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut

Source: Weinwirtschaft 118 (23) S. 598 - 603.
Authors: Wucherpfennig, Karl; Dietrich, Helmut